• Grupa

02.03.2015

Diamenty 2015 trafiły do firm z województwa łódzkiego

W województwie łódzkim tytułem “Diament Forbesa” uhonorowane zostały 84 przedsiębiorstwa w trzech kategoriach według wielkości przychodów.

Najlepsze wśród firm największych (o przychodach przekraczających 250 mln zł) okazały się firmy:

1. Rainbow Tours SA
  2. Barry Callebaut Manufacturing Polska sp. z o.o.
  3. Przedsiębiorstwo Robót Mostowych Mosty Łódź SA.

Spośród firm średnich (przychody od 50 do 250 mln zł) na podium znalazły się:

1. Amii sp. z o.o.
  2. MCKB sp. z o.o.
  3. P.P.H.T. Adwa sp. z o.o.

Na podium w kategorii małych firm (przychody od 5 do 50 mln zł) weszły:

1. Eko Futura sp. z o.o.
  2. Elprom sp. z o.o.
  3. Ramp sp. z o.o.

W rankingu Diamenty Forbesa 2015 wyróżniliśmy firmy, które w latach 2011-2013 uzyskały przeciętny roczny wzrost wartości na poziomie co najmniej 15 proc.

Jak narodziły się Diamenty?

Wywiadownia gospodarcza Bisnode Polska z jawnych i ogólnie dostępnych źródeł zebrała dane o podmiotach gospodarczych, które w 2014 roku w terminie złożyły swoje sprawozdania finansowej do Krajowego Rejestru Sądowego. Na tej podstawie powstała lista Diamentów, które w ocenie Bisnode są firmami o minimalnym ryzyku współpracy, a więc nie tylko wiarygodnymi lecz także rentownymi, mającymi wysoką płynność bieżącą i nie zalegającymi z płatnościami wobec swoich kontrahentów. Ponad to firmy, które ostatecznie znalazły się na liście musiały również wykazać się dodatnim wynikiem finansowym oraz wartością kapitałów własnych. Pod uwagę wzięto tylko firmy, które w 2013 roku osiągnęły przychody ze sprzedaży nie mniejsze niż 5 mln zł.

Diamenty Forbesa 2015 Bisnode_4 Diamenty Forbesa 2015 Bisnode_3 Diamenty Forbesa 2015 Bisnode_2 Diamenty Forbesa 2015 Bisnode_1

Powiązane produkty

Produkty

Raport handlowy

Informacje gospodarcze o firmach. Poznaj wiarygodność obecnych i potencjalnych partnerów handlowych. Podejmuj zyskowne decyzje biznesowe!

O raporcie handlowym

Powiązane tematy

Wiedza Bisnode

Analiza finansowa przedsiębiorstwa